Opskrift på PlesknerNemme sprøde julesmåkager, som både børn og voksne elsker. De er meget hurtige at lave, og kræver kun meget få ingredienser. Det er sprøde, luftige og søde småkager, som er dejlige til jul.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 32småkager
Ingredienser
2æg
120gsukker
1tskvaniljepasta, eller korn fra 1 stang
120ghvedemel
Sukker, til at drysse på toppen
1spskkakao, kun hvis du vil lave brune
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pisk æg, vanilje og sukker meget luftigt, brug en elpisker.
2 æg, 1 tsk vaniljepasta, 120 g sukker
Sigt hvedemelet ned i skålen, og vend dejen rundt til du har en jævn dej uden melklumper. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, og pas på du ikke slår luft ud af dejen.
120 g hvedemel
Beklæd bageplader med bagepapir, og sæt små klatter af dejen med to teskeer. Der skal være god plads i mellem. Jeg har 16 kager på hver plade.
Når du har lavet 16 hvide pleskner, kan du komme kakao i resten af dejen og lave 16 brune hvis du har lyst. Ellers laver du bare en plade hvide mere.
1 spsk kakao
Drys dem med lidt sukker på toppen inden de kommes i ovnen.
Sukker
Bag dine pleskner ved 200 grader varmluft i cirka 8 minutter eller til de er gyldne i kanten.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af et øjeblik inden du flytter dem til en rist hvor de køler helt ned. Når de er kolde, skal kagerne blive lækre og sprøde på ydersiden.
Noter
Sprødhed: Hvis kagerne mod forventning ikke bliver sprøde, men stadig er bløde efter nedkøling, kan de bages 2-3 minutter igen ved 200 grader varmluft. Hold godt øje med dem så de ikke bliver sorte.Opbevaring og holdbarhed: Opbevar de afkølede kager i en lufttæt kagedåse. Her kan de holde sig i flere måneder, hvis de altså ikke bliver spist inden.Smagsvariationer: Prøv at tilsætte citronskal, hakkede nødder eller andre lækre smage til dine småkager.