Opskrift på en lækker peberbøf med en lækker cremet pebersauce med grønne Madagaskar peberkorn.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
2stkEntrecotebøffer, ca. 300 g. stykket. Traditionelt er det filet mignon, men andre udskæringer kan sagtens bruges.
1 ½spskpeberkorn, knust groft
Salt, efter smag
2spskolivenolie, til stegning
1spsksmør, til stegning
Sauce:
1spsksmør, til stegning
1stkskalotteløg, finthakket
1dlcognac
4dloksebouillon, Det er helt fint at bruge en terning opløst i vand. Jeg har brugt Fond du chef fra Knorr.
2,5tsktomatkoncentrat
2dlpiskefløde
1tskdijonsennep
1tsksukker
3spskmadagaskarpeberkorn, Knus ⅓, så de giver ekstra smag.
100gsmør, koldt. Til montering af saucen
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Bøfferne tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden de skal tilberedes. Bøfferne trykkes let ud, så de er ca. 3 cm tykke. Begge sider krydres med et jævnt lag knust sort peber, og salt efter smag.
Find en stor tykbundet pande frem. Varm olien og smørret op til middel varme. Nu skal bøfferne steges i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er medium tilberedt.- Hvis man har svært ved at vurdere hvornår de er medium, kan man bruge et stegetermometer. Kernetemperaturen bør være omkring 55 grader, når bøfferne tages af.
Bøfferne skal ligge utildækket og trække ca. 10 minutter når de er taget af panden. I mens laves saucen i samme pande som bøfferne er stegt.
Pebersauce:
Hæld fedtet fra panden og sæt den tilbage på varmen. Kom en lille klat smør samt hakkede skalotteløg i panden og svits løgene til de bliver klare.
Nu tilsættes der cognac til panden, den fjernes fra varmen. Tænd cognacen så alkoholen brænder hurtigt af. Når flammerne har lagt sig stilles panden tilbage på blusset igen.
Bouillon samt tomatkoncentrat tilsættes til panden sammen med madagaskarpeberkorn. Lad det koge og reducere en smule. Derefter tilsættes piskefløde, dijonsennep samt sukker og 1 spsk. cognac.
Lad saucen koge lidt ind, inden det kolde smør i tern piskes i. Som det sidste smages saucen til.
Server saucen sammen med bøfferne, grønne bønner og sprøde pomfritter.