Lækre småkager med daim - bløde og chewy indeni og sprøde i kanten.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 18stk
Ingredienser
150gsmør, blødt
135gsukker
100gbrun farin
1tskvaniljepasta
1stkæg
180ghvedemel
1tsknatron
1tskbagepulver
½tsksalt
200gdaim
Sådan gør du
Opvarm ovnen til 175 grader almindelig ovn.
Pisk blødt smør med sukker, brun farin og vaniljepasta. Tilsæt herefter æg og pisk godt.
Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
Hak daim groft og vend det i dejen.
Form dejen til kugler (ca 1 spsk. dej pr cookie), og sæt dem på en bageplade med god plads i mellem. Jeg laver 9 på hver plade. Tryk dem let flade. De vil flyde meget ud i ovnen.
Bag dine cookies midt i ovnen i 12-15 minutter. De skal være let gyldne i kanten men stadig bløde. Tag pladen ud og lad dem køle lidt af på pladen, så vil de blive sprøde.
Når de har sat sig, kan de flyttes til en rist hvor de kan køle helt ned.
Server straks eller opbevar i en kagedåse eller et tætsluttende glas.
Noter
Daim kan skiftes ud med M&M's, mørk chokolade, hvid chokolade eller hvad du har lyst til.