Opskrift på risengrødsvaflerLækre vafler af risengrød - perfekt restemad for at undgå madspild når du har risengrød eller risalamande tilbage i julen. Lækre klatkagevafler, som kan serveres med flormelis og syltetøj eller dit favorittilbehør.
Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål. Rør det hele sammen til du har en jævn dej.
500 g risengrød, 2 æg, ½ dl hvedemel, 2 spsk sukker, 1 tsk vaniljepasta
Varm vaffeljernet op og smelt lidt smør i det. Fyld ca. 1 dl dej i pr vaffel. Bag den ved middel varme til den er gylden. Åben ikke vaffeljernet for tidligt, da vaflen nemt kan gå i stykker før den er færdigbagt. Let en smule på låget og se og vaflen slipper, inden du lukker låget helt op. De skal bage cirka 4-5 minutter i mit vaffeljern.
Smør til stegning
Læg de færdigbagte vafler på en rist mens du bager resten færdig, på den måde bliver de ikke bløde.
Server med flormelis og syltetøj.
Noter
Vafler med risalamande - Du kan lave de samme vafler med rester af risalamande. Hvis du bruger risalamande, kan du springe sukker og vanilje over i denne opskrift, da der er begge dele i risalamanden allerede.