Lækker og smagsfuld hjemmelavet pebersauce med grønne madagaskarpeberkorn
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1spsksmør, til stegning
1stkskalotteløg
1dlcognac, plus en ekstra spsk. til tilsmagning.
4dloksebouillon, Det er helt fint at bruge en terning opløst i vand. Jeg har brugt Fond du chef fra Knorr.
2,5tsktomatkoncentrat
2dlpiskefløde
1tskdijonsennep
1tsksukker
3spskmadagaskarpeberkorn, Knus ⅓, så de giver ekstra smag.
100gsmør
Salt
Peber
Sådan gør du
Find en stor pande frem og smelt smørret til stegning. Svits det finthakkede skalotteløg til løgene bliver klare.- Hvis man laver pebersauce i forbindelse med at man steger bøffer. Så lav saucen på samme pande som bøfferne er stegt på, så man får al smag fra panden med i saucen.
Tilsæt nu cognac, fjern panden fra varmen (og emhætten). Tænd nu cognacen så alkoholen brænder hurtigt af. Lad ilden brænde ud, stil panden tilbage på blusset igen.
Tilsæt bouillon samt tomatpasta og peberkorn. Lad det reducere en smule. Tilsæt derefter piskefløde, dijonsennep samt sukker og cirka 1 spsk cognac.
Lad nu saucen koge op og lad den igen reducere/koge ind ved middel varme.
Skær det kolde smør i tern, og pisk det i saucen. Smag saucen til med salt og peber.
Når man er tilfreds med konsistens og smag er sovsen klar til servering.
Noter
Når jeg laver en klassisk pebersauce, så er saucen noget jeg laver i samme pande, som jeg steger bøfferne i. Så får man også en masse ekstra smag med når man deglacerer panden med cognac.Så når bøfferne alligevel skal ligge og trække, så bliver der lavet sauce i panden.