Opskrift på saftigt og smagfuldt brød når det skal gå hurtigt! Dette gærbrød er lækker til morgenmad eller på madpakken. Det har en god smag, og så er det nemt og hurtigt at lave.
Lav gerne brødet i en røremaskine, da det er vigtigt at det bliver æltet rigtig godt. Det kan dog alternativt æltes i et dejfad med en træske. Start med at opløse gæren i vandet, og tilsæt salt. Tilsæt herefter melet og rør dejen med en dejkrog på lav hastighed. Når dejen er ensartet skrues op på fuld skrue, og dejen æltes på maskinen i ca. 15-20 min., eller indtil dejen samler sig om dejkrogen og slipper skålen. Dejen skal være meget blød så fortvivl ikke, den skal nok slippe skålen efter den er blevet æltet godt.
Hæld herefter dejen i en meldrysset hævekurv (eller en skål med et meldrysset klæde hvis du ikke har en hævekurv). Sørg for at have rigeligt mel i hævekurven, så dejen ikke hænger fast når du skal have den ud. Lad dejen hæve i kurven i 1-1,5 timer på køkkenbordet.
Sæt en bagesten (alternativt en bageplade) i ovnen, og tænd ovnen på 250 grader. Sæt en dyb bradepande i bunden af ovnen. Lad ovnen varme godt op, så bagestenen bliver godt varm. Når ovnen er varm vendes dejen ud på en dejspade, bagestenen drysses med mel, og dejen skubbes forsigtigt ind på bagestenen. Hæld derefter en kop vand i bradepanden i bunden af ovnen, og luk lågen hurtigt for at skabe en masse damp i ovnen.
Bag brødet i ca. 30 min. Hvis det lyder hult når du banker på bunden af brødet er det færdigt, ellers skal det have lidt længere. Lad det køle af på en rist inden du skærer af det.