Opskrift på gammeldags hvidkålLækker sønderjysk hvidkål til den klassiske nytårsmenu eller til frikadeller, hamburgerryg, medisterpølse eller andre lækre retter. Det er nemt at lave selv, og så smager det forrygende.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
500ghvidkål, hakket fra frost
2,5dlpiskefløde
50gsmør
1½tsk salt, eller efter smag
1tsksukker, eller efter smag
¼tskstødt muskatnød, eller efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Kom den frosne hvidkål i og tø den langsomt op ved lav varme.
50 g smør, 500 g hvidkål
Når kålen er tøet op tilsættes fløde, salt, peber, sukker samt stødt muskatnød.
Lad det koge op, og lad så kålen simre ved middel varme i ca. 10-15 minutter. smag det til med ekstra salt, peber samt fløde til man er tilfreds med smag og konsistens. Lad det simre i 5 minutter yderligere inden det serveres.
Noter
Hakket frossen hvidkål
I de fleste supermarkeder kan du købe frossen hvidkål der er kogt og hakket. Det er nemt, og det bruger vi altid når vi laver retten. Det er selvfølgelig også en mulighed selv at koge et hvidkålshoved, og køre kålen igennem en kødhakker efterfølgende hvis du ikke vil bruge det fra frost.Hvis du selv vil koge kålen, så del hvidkålshovedet i 4 dele, og kog det i 20 minutter i saltet vand. Herefter hakkes det helt fint enten i kødhakkeren eller med en kniv.