Opskrift på andesovsDen bedste brune andesauce til andestegen juleaften eller Mortensaften
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
8dlstegesky, fra andestegen. Fedtet skilt fra. Suppler eventuelt med lidt vand, hvis der ikke helt er 8 dl.
1spsksovsekulør, Eller efter hvor mørk man ønsker saucen.
1dlpiskefløde
1spskrødvinseddike
1spskribsgele, eller efter smag
1spskæblegele, kan erstattes af ribsgele
1 ½spskandefond, jeg bruger Oscars flydende. Det giver lige lidt ekstra fylde til saucen.
½dlvand, til jævning
2spskmaizena, til jævning
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Stegeskyen fra anden hældes igennem en si over i en gryde. Jeg går ud fra at man allerede har skummet fedtet fra. Ellers gøres dette nu.
Bring stegeskyen i kog, og lad den koge lidt ind ved middel varme. Når den er reduceret med ca. 1 dl, tilsættes kulør, fløde, vineddike, ribsgele, æblegele samt ekstra andefond. Lad det hele simre ved lav varme i ca. 10 minutter.
Nu skal saucen smages til. Krydder den med salt og peber efter smag. Her kan også eventuelt kommes ekstra ribsgele samt fond i.
Når man synes at smagen er der, blandes vand samt maizena i en lille beholder. Med et piskeris piskes blandingen i saucen lidt efter lidt til man har opnået den ønskede konsistens.
Slut af med at smage sovsen til igen, så man er sikker på at den sidder lige i skabet. Hvis den mangler mere fylde, så tilføj mede andefond.