Opskrift på skaldyrssalatNem og lækker salat med skaldyr. Den er perfekt som en forret eller en let frokost på en varm sommerdag. Den er nem at lave, og indeholder både rejer og krebsehaler sammen med lækre grønne asparges og en god dressing. Opskriften passer til 4 personer til forret eller 2 personer til frokost.
Kom rejer og krebsehaler i et dørslag og lad dem dryppe af.
200 g rejer i lage, 200 g krebsehaler i lage
Nu skal de grønne asparges tilberedes. Først skal man lige have den lidt seje ende af, det gøres led ved at tage fat i hver ende og knække den, så man har den del med toppen tilbage. Kom dem i kogende vand og giv dem ca. 3 min. Hæld det varme vand fra, og skyl dem under den kolde hane. Når de er kølet ned skal de lige dryppe af, dernæst skæres de i passende stykker på ca. 1 cm
8 grønne asparges
Skær løget og rød peberfrugt i små tern.
1/2 rød peberfrugt, 1 løg
Hak dilden fint, og riv hvidløget fint.
1 dl frisk dild, 1/2 fed hvidløg
Bland mayonnaise og creme fraiche i en skål sammen med dild og hvidløg, og smag til med salt og peber.
2 spsk creme fraiche, 1 spsk mayonnaise, Peber, Salt
Kom løg, rød peber og asparges samt rejer og krebsehaler op i dressingen og rør det sammen.
Server den som forret eller frokost med et godt stykke brød eller hjemmebagte flutes.
Noter
Tips
Forbered gerne skaldyrssalaten i god tid. Den har godt af at stå og trække nogle timer i køleskabet inden servering.