Opskrift på syltede rødløgLækkert tilbehør til hotdogs, burgere, sandwich eller til smørrebrød eller i salater. De er så nemme at lave selv, og det tager ikke ret lang tid.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 1glas
Ingredienser
4rødløg
2dllagereddike, klar
2dlvand
2dlsukker
1spsksalt
10peberkorn
2laurbærblade
Sådan gør du
Skræl rødløg og skær dem i skiver eller både. Jeg bruger mandolinjernet, og skærer dem i ringe på 3 millimeter i tykkelsen.
4 rødløg
Kom eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og laurbærblade i en gryde og kog op.
Kom skiverne af rødløg i den kogende lage, og lad dem koge med i 1-2 minutter. Tag herefter løgene op og læg dem i et skoldet glas, der evt. er skyllet i atamon (hvis de skal gemmes længe).
Hæld dem varme lage over rødløgene i glasset. Luk låget, og lad gerne glasset stå til dagen efter før du spiser af dem.
Hvis du ikke kan vente, så er de også udemærkede efter et par timer når de er kølet ned.