Mælken lunes til ca. 35 grader. 1,5 spsk. sukker tilsætte sammen med tørgær. Pisk det grundigt sammen. Nu skal det det stå og trække i 10 - 15 minutter til der kommer et godt lag skum på overfladen.
Smørret smeltes i en gryde, lad det køle en smule af.
Mælken med gær og sukker, kommes den i en skål til en røremaskine sammen med 1 æg. Rør det godt sammen, og tilsæt derefter mel, smeltet smør, sukker, bageenzym og salt.
Dejen skal nu æltes ved medium hastighed, til den bliver helt galt og slipper skålen let. Man kan også tjekke og se om man kan lave glutentesten.
Den færdigæltede dej kommes over i en skål smurt med lidt olie. Dæk skålen til og stil den til at hæve lunt. Den skal hæve i ca. 1 time.
Når der er gået en time og dejen er hævet godt op, kommes den ud på et bord drysset med mel. Del dejen i 8 lige store portioner. Fold dejklumperne ind og form dem først til boller. Derefter rulles de forsigtigt ud til "pølser" på Ca.14 Cm i længen. Sørg for at de er lige tykke over det hele.
Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til de er vokset til til Ca. dobbelt størrelse. Det tager en Halv times tid.
Forvarm ovnen til 190 grader alm. ovn.
Efter ca. en halv time er pølsebrødene hævet. Nu skal de pensles med æg, og så er de klar til at komme i ovnen. Placer det ildfaste fad med pølsebrødene midt i ovnen og bag dem i 15-20 minutter eller til de er gyldne og lækre.
Tag pølsebrødene ud ovnen, lad dem køle af i 5 minutter, inden de tages af bagepladen. Lad dem køle helt af på en rist.