Opskrift på græskarbollerLækre luftige boller med hokkaido græskar og græskarkerner. De er skønne som morgenboller, som en dejlig eftermiddagssnack eller som sandwichboller på madpakken.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Hævetid 2 timert
Samlet tid 2 timert55 minuttermin
Antal 16stk
Ingredienser
Dej:
3dlmælk
25ggær
1æg
2tsksalt
2spsksukker
200ghokkaido græskar, groft revet
60ggræskarkerner
650ghvedemel
50gsmør, blødt
Inden bagning:
1æg, til pensling
25ggræskarkerner, til at drysse på toppen
Sådan gør du
Lun mælken til den er lillefingervarm. Udrør gæren i mælken, og tilsæt så æg, salt og sukker. Tilsæt så groftrevet hokkaido græskar og græskarkerner, og til sidst hvedemel lidt af gangen. Ælt dejen til den er jævn og glat og slipper skålen, alt efter hvilken type mel du bruger, skal du måske bruge lidt mere/mindre mel. Når dejen har æltet cirka 10 minutter, slipper skålen og danner et fint glutennetværk, tilsættes blødt smør, og dejen æltes cirka 10 minutter yderligere.
3 dl mælk, 25 g gær, 1 æg, 2 tsk salt, 2 spsk sukker, 200 g hokkaido græskar, 60 g græskarkerner, 650 g hvedemel, 50 g smør
Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 1 time.
Form så bollerne, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem efterhæve i cirka 60 minutter. Varm i mens ovnen op til 175 grader over- og undervarme.
Pensel de hævede boller med sammenpisket æg, og drys med græskarkerner på toppen.
1 æg, 25 g græskarkerner
Bag bollerne i 20-25 minutter ved 175 grader.
Lad bollerne køle af på en rist og server dem for familien.