Opskrift på rødvinssauceNem opskrift på en lækker og velsmagende rødvinssovs, som kan serveres til dit favorit kød og kartofler. Det er en perfekt sauce til nytårsaften hvis du vil servere et stykke godt oksekød eller beef wellington.
5dlfond, Kalve eller okse. Jeg plejer at bruge "FOND DU CHEF" fra Knorr eller lignende. En terning plus 0,5 liter vand.
100gsmør, Køleskabskoldt til montering af saucen
½tsksalt, eller efter smag
Peber
1tsksukker
Sådan gør du
Smørret smeltes i en gryde. Hak skalotteløg, hvidløg og rosmarin fint. Kom skalotteløg, hvidløg og rosmarin og steg det ved svag varme til løgene bliver klare og bløde uden at blive brune.
Tilsæt balsamicoeddike samt rødvin, og reducer det ved middel varme til der er ⅓ af mængden tilbage.
Tilsæt derefter fond, salt og sukker. Reducer saucen til der er 2/3 af mængden tilbage. Når det er kogt ind, hældes det igennem en si. Urterne smides ud, og selve saucen kommes tilbage i gryden.
Saucen bringes i kog, og monteres med 100 g. koldt smør. Det gør man ved at smørret skæres ud i mindre tern og piskes i saucen, over lav varme. Smag til med salt og peber samt sukker.
Hvis man ønsker en tykkere sauce, kan den jævnes med en smule maizena rørt op med vand.