Opskrift på lækre vaniljesyltede hele pærer til dessert eller kage. De er nemme at lave, og så smager de skønt med vaniljeis, råcreme eller flødeskum.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 6stk
Ingredienser
6pærer
1lvand
350grørsukker
1/2dleddike
1tskvaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang
5kapslerkardekomme, kan udelades
1tskatamon
Sådan gør du
Gør pærene klar. Skræl dem og skær blomsten af. Skrab stilken ren med en kniv hvis du vil beholde den på. Du kan også vælge at dele pærerne i halve, og fjerne blomst, stilk og kernehuset.
6 pærer
Kog lagen af vand, eddike, rørsukker, vanilje og kardemomme. Når lagen koger, kommes de skrællede pærer i, og der skrues ned, så pærerne småsimrer i lagen. De skal koge i 5-10 minutter alt efter størrelse. Stik med en kødnål og mærk efter om de er møre. Når de er klar, lægges de i et skoldet sylteglas.
1 l vand, 350 g rørsukker, 1/2 dl eddike, 1 tsk vaniljepasta, 5 kapsler kardekomme
Kog lagen op, og fjern evt. skum på toppen. Når lagen koger, tager den af varmen, og herefter tilsættes atamon. Hæld den varme lage over pærerne i sylteglasset, og luk låget. Husk at syltelagen skal dække alle pærerne helt i glasset!
1 tsk atamon
Lad pærerne køle helt ned i lagen inden du spiser af dem. De har kun godt af at trække et par dage i lagen hvis du kan vente.
Server syltede pærer med råcreme, flødeskum eller vaniljeis.