1knspstødt muskatnød, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver á ca. 3 - 4 mm. Stil dem til siden når du er færdig. Her kan med fordel bruges et mandolinjern.
Løget pilles og skæres i tynde skiver.
I en gryde svitses baconternene til de er gyldne. Hæld det meste af fedtet fra.
Fløde, sødmælk, salt, peber , hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt rosmarin kommes ned i gryden til det gyldne bacon.
Der skrues ned for varmen, lad det simre i nogle minutter. Kom derefter kartoffelskiverne, og lad dem simre med ved svag varme i ca. 10 minutter.
Hæld grydens indhold op i et ildfast fad (23x23x6 cm), ogstil det midt i en forvarmet ovn ved 200 grader. Nu skal det stå i ovnen i ca. 60 minutter eller til det er blevet lækkert gyldent i overfladen og kartoflerne er møre. Man kan stikke i dem med en kniv og vurdere om de skal have lidt længere.