Ananassen skrælles og kernen fjernes. Derefter skæres ananassen i passende stykker á ca. 1x1 cm. Kom ananasstykkerne i en skål og stil dem til siden.
Dejen:
Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af.
Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det er let, hvidt og luftigt. Her er det altså en fordel med en el-pisker eller en røremaskine.
Derefter tilsættes mel, samt bagepulver og det piskes igen til det er blevet en glat masse.
Tilsæt gradvist det smeltede afkølede smør samt vanilje imens der stadig piskes. Når dejen er helt glat, vendes 2/3 dele af ananasstykkerne forsigtigt rundt i dejen.
Find en springform på ca. 22 cm. i diameter frem og smør den med smør. Drys den derefter med mel. Hæld nu dejen med ananasstykkerne i formen og fordel den i jævnt lag.
Fordel den sidste 1/3 del af ananasstykkerne ud over kagen og tryk dem let ned.
Bagning:
Bag kagen i ca. 40 min i den forvarmede ovn. Her er det altså vigtigt at at stikke i kagen undervejs, ellers risikerer man at den bliver tør. Hænger der stadig dej på kniven når man stikker i kagen skal den have lidt mere tid i ovnen.
Imens kagen bages, ristes kokosmel let gyldent på en tør pande.
Når kagen er færdig, køles den inden den tages ud af formen. Slut af med at drysse den på toppen med ristet kokos.
Server den med cremefraiche eller vaniljeis eller bare som den er.