Nem og lækker kage med brombær til eftermiddagskaffe eller dessert
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
250gbrombær, friske eller frosne
200gsukker
2stkæg, m/l
1tskvaniljepasta
200ghvedemel
1tskbagepulver
200gsmør
Flormelis
Sådan gør du
Hvis man bruger frosne bær skal de tø op inden brug. Hæld dem i en si, og sæt sien i en gryde for at opsamle saften. Den kan du senere koge ind med en lille håndfuld ekstra bær og sukker til en coulis, som du kan hælde over den afkølede kage.
Ovnen forvarmes til 180 grader alm ovn.
Find en springform frem på ca. 22 cm i diameter. Den skal smøres grundigt med smør og efter følgende drysses med mel.
Smelt smørret i en gryde og stil det til siden.
I en røremaskine piskes æg samt sukker sammen, til det bliver luftigt og hvidt. Tilsæt vaniljepasta og pisk det yderlige et lille minut.
Mel og bagepulver tilsættes til blandingen af æg og sukker. Pisk det til det bliver en jævn glat dej. Derefter tilsættes smørret gradvist til dejen et blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af brombærene og dejen vendes rundt et par gange.
Hæld dejen i den smurte springform. Fordel den sidste 1/3 bær ud over kagen og tryk dem let ned.
Nu skal kgen i oven og bages ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til man kan stikke i kagen med en kniv uden at der hænger rå dej ved.
Når kagen er færdig tages den ud af oven til afkøling. Man kan med fordel hælde en smule brombær coulis ud over kagen når den er kølet af. Drys til sidst med en smule flormelis.