Start med at forberede blomkålen. Fjern bladene og skær det i buketter og skyl dem grundigt i kold vand. Kom dem i et dørslag og lad dem dryppe af.
I en stor pande smeltes smørret ved middel varme. Tilsæt blomkålsbuketterne samt timian, salt og peber. Nu skal blomkålsbuketterne ristes af til de bliver gyldne. det tager ca. 15 minutter ved middel varme. Vend dem hele tiden, så de ikke brænder på.
Hak hvidløg og kom det på panden. Lad dem svitse med et lille minut. Kom fløde, soya, engelsk sauce samt citronsaft og sukker i panden. Bring det i kog og skru ned for varmen. Lad blomkålen koge i saucen til den bliver cremet. Smag til med ekstra salt, sukker samt citronsaft om nødvendigt.
Vend blomkålen rundt i saucen og drys med frisk timian inden det serveres i panden, som selvstændig ret, eller som tilbehør.
Noter
Opskriften er til 4 personer hvis retten serveres som tilbehør til for eksempel fisk eller kød. Hvis retten skal spises som selvstændig ret med for eksempel brød eller pasta til, så vil den passe til 2 personer.