Varm en smule smør op i en pande og steg det hakkede løg og porre, til det falder sammen og løgene bliver klare. Tag panden af varmen og stil det til siden.
I en stor skål blandes oksekød, svinekød, rasp, de svitsede løg og porre, muskatnød, allehånde samt salt og peber. Rør farsen grundigt sammen eventuelt på en røremaskine.
Form nu kødboller af farsen. Jeg plejer at lave ca. 50 kødboller af sådan en portion med 1 kg kød, kødbollerne er ca. 3 cm. i diameter.
Varm en blanding af olie og smør op på en stor pande og brun nu kødbollerne af på alle sider. Når alle kødbollerne er brunet af stilles de til siden.
Hæld det overskydende stegefedt af panden og smelt nu smør til saucen. Kom så melet i det smeltede smør og rør det grundigt sammen. Lad blandingen brune let og tilsæt derefter gradvist oksebouillon under omrøring med et piskeris.
Når saucen er jævnet en smule tilsættes ribsgele, creme fraiche, piskefløde, dijonsennep, engelsk sauce, salt samt sukker. Lad saucen koge op og smag den til med yderlige salt, sukker samt peber. Ved behov for ekstra jævning af saucen kan dette gøre let med 1 spsk. maizena rørt sammen med en smule vand. Denne blanding kommes i saucen under omrøring.
Kødbollerne kommes tilbage i saucen og simrer med i små 10 minutter inden retten afsluttende drysses med frisk persille.
Server sammen med en god kartoffelmos, tyttebærmarmelade og eventuelt en syltet agurk.