Opskrift på Torskeloins i tomatsauceLækker ret med torsk i en fyldig tomatsovs, med masser af basilikum og timian. Det er skøn middelhavsinspireret aftensmad, som kan spises med brød eller pasta til.
1,5dlfrisk basilikum, fint hakket. Gem lidt til pynt
2tskfrisk timian, Fint hakket, Gem lidt til pynt
½tsksalt, eller efter smag
1½tsksukker, eller efter smag
Fisk:
15gsmør, til stegning
500gtorskeloins, eller andet torsk
1dlhvedemel, til at vende fisken i
Salt
Peber
Sådan gør du
I en pande varmes olien op til middel varme, løg samt hvidløg svitses i cirka 5 minutter til løgene bliver klare.
Tilsæt de halverede tomater og lad det simre ved middel varme i cirka 10 minutter til tomaterne falder lidt sammen. Derefter tilsættes citronsaft samt revet citronskal, hvidvin, kapers, hakket basilikum samt hakket timian.
Lad saucen koge op, og tilsæt salt og sukker samt peber efter smag. Smag til med ekstra salt og sukker om nødvendigt. Når man er tilfreds med smagen, hældes saucen over i en skål og stilles til siden.
Panden gøres ren, så den er klar til at stege fisken. Varm smørret op og lad det bruse af. I mens smørret varmer op, vendes fisken i mel.
Steg fisken ved middel varme i smørret cirka 3 minutter på hver side, eller til den er næsten tilberedt. Krydder let med salt og peber under stegningen.
Hæld derefter saucen over fisken i panden og lad den koge op, skru ned for varmen og lad saucen simre i cirka 5 minutter sammen med fisken.
Server retten med friskkogt pasta eller et godt brød til.