1 time inden der skal grilles, tages stegen ud af stilles overdækket ved rumtemperatur.
Gnid stegen ind i olie eller smeltet smør og krydder den med rigeligt salt og peber.
Traditionel tilberedning af roastbeef på grill: Grillen forvarmes til højeste varme i god tid inden der skal grilles. Når grillen er rigtig varm brunes stegen af på alle sider over direkte varme.- Herefter skrues grillen ned til 180-200 grader og stegen tilberedes nu færdig over indirekte varme, til kernetemperaturen er i mellem 56-58 grader. Herefter tages den af grillen og trækker utildækket i Ca. 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Reverse sear af roastbeef på grill: Jeg anvender en Weber Smokefire Ex6 træpillegrill, det kan også gøres på en kul eller gasgrill. Her anvendes en rygeboks(reklamelink) til at lave røg hvis dette ønskes.- Grillen/ smokeren forvarmes til 130 grader. Den foretrukne type træpiller, røgchunks eller røgflis tilføjes. Jeg bruger Hickory. Røgen kan også udelades.- Stegen tilberedes herefter til en kernetemperatur omkring 54 grader med eller uden røg ved 130 grader. Herefter tages stegen af grillen, i mens den varmes op til højeste varme. - Placer en støbejernspande på grillen under opvarmningen. Smørret smeltes i den varme pande, og bruses op sammen med rosmarin og hvidløg.- Vend stegen i det krydrede smør, inden den brunes af på alle sider over høj direkte varme. Slut-kernetemperaturen bør ligge imellem 56-58 grader.- Tag stegen af grillen og lad den trække cirka 15 minutter inden servering.
Server skåret i tynde skiver sammen med dit favorit tilbehør.