Opskrift på oksecuvette på grillPerfekt rosastegt grillet cuvettesteg, som du kan servere med lækre kartofler, sauce og salat. Det er rigtig hyggemad, som du kan servere for gæster eller familien.
Inden kødet skal på grillen, Fjernes hinder og sener på bagsiden. Hvis der sidder en hinde over fedet på overfladen, så fjernes denne også dog uden at fjerne selve fedtet. Derefter ridses fedet, og cuvettestegen gnides med olie og krydres med salt og peber. Hvis du steger din cuvette på indirekte varme som første metode herunder, kan du med fordel gnide stegen ind i knust hvidløg og hakket rosmarin inden tilberedning.
Grillen forvarmes til ca. 200 grader sat op til indirekte varme.Cuvetten placeres på grillen, og grilles til kernetemperaturen ligger på 56 grader. Når kernetemperaturen er nået, tages cuvetten af grillen og skal nu trække utildækket i 10 minutter inden den skæres ud og serveres.Den kan også afsluttende brunes af over direkte varme hvis den ikke har fået nok farve.
Reverse sear metoden
1. Smokeren/gillen forvarmes til 135 grader, cuvetten røges/grilles ved indirekte varme, til kernetemperaturen er på 54 grader. 2. Cuvetten tages af og trækker utildækket i mens grillen varmer op til høj varme. 3. Der placeres en støbjernspande på grillen. Kom smør på panden sammen med rosmarin og hvidløg og lad smørret bruse op. Cuvetten vendes i smørret inden den grilles over direkte varme. 4. Cuvetten brunes af på grillen på alle sider over direkte varme i 3-5 minutter, eller til kernetemperaturen er 56 grader. Lad derefter cuvetten trække utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud og serveres.