Forvarm din grill til 130 grader.Opskriften er tilpasset en Weber Smokefire træpillegrill, men her er et par tips du kan bruge hvis du bruger gas eller kul.Grillen skal være sat op til indirekte varme.- Hvis du laver St. Louis cut ribs på kuglegrill, så vil jeg anbefale at du kommer en grillbakke med vand under benene. Det er med til at beskytte benene mod den direkte varme. Køb briketter af høj kvalitet, de brænder længere, så du skal ikke fylde efter så tit. Det er vigtigt at de kul du fylder efter med, er er helt glødet op, så de ikke skal tænde op i grillen. Prøv at ramme en konstant temperatur på 130 grader, og fyld også efter med vand hvis nødvendigt.- Hvis du laver spareribs på gasgrill, så er det er nemmere at holde en konstant temperatur uden at skulle "tanke op" med kul. Her skal du også tænde op i den ene side, eller begge hvis du har en stor grill.- Hvis du laver spareribs på træpillegrill, så er du heldig. Her er det nemt at styre temperaturen og røgen kommer af sig selv, når pillerne forbrændes. Her vælges den ønskede træsort i træpiller, jeg plejer at bruge en blanding af æble og hickory.
Forberedelse af ben:Man starter med at fjerne hinden der sidder bag på benene. Start fra det ene hjørne og træk så hinden lige op og bagud, den kommer forholdsvis let af. Brug et stykke køkkenrulle eller en klud til at holde fast i hinden.
Når hinden er fjernet, så er benene klar til at blive drysset med rub. Her kan du vælge at bruge din favorit, lave din egen eller prøve vores opskrift på en god rub til spareribs. Drys benene med et jævnt lag rub på begge sider.- Når jeg laver St. Louis cut ribs, så plejer jeg at smide dem på grillen med det samme. Man kan også alternativt lade dem trække med rub på køl et døgns tid inden de kommes på grillen. Her i opskriften kommer de på med det samme efter de har fået rub.
Nu placeres de 2 sider ribs på grillen, og tilberedes i 2¼ time med røg og varme.- Hvis du bruger kulgrill, så kan du bruge røgchunks eller en smoker-boks (reklamelink). Fyld på efter behov.- Hvis du bruger gasgrill, så kan du ligeledes bruge en smoker-boks (reklamelink) til at lave røg. Her fyldes også på efter behov.
Når benene er ved at være klar til næste trin, gøres der klar med alufolie. Jeg plejer at lave dobbelt lag, så der ikke går hul undervejs.
Benene tages nu ud af grillen og drysses eventuelt med lidt ekstra rub på begge sider. Placer nu 50 g. smør i skiver i hver foliepakke, derefter ½ dl brun farin. Kom en side ben i hver pakke med kødsiden nedad. Fold folien op og hæld 1 dl æblejuice i hver pakke inden den lukkes tæt om benene.
Kom foliepakkerne med benene tilbage på grillen, og tilbered dem yderligere en time eller til kernetemperaturen i kødet er ca. 95-97 grader. Så burde kødet være mørt og saftigt, med en smule bid.Det er vigtigt at tjekke temperaturen i kødet, så de ikke får for meget. Køb et godt digitalt termometer.
Når temperaturen i kødet er ca. 95 grader, tages benene af grillen og pakkes ud. Nu skal de pensles med barbecuesauce, og så tilbage på grillen igen. Her skal de tilberedes ca. 15 minutter, der kan pensles flere gange hvis der ønskes en tykkere lag BBQ-sauce.
Når benene har fået tilpas med barbecuesauce, så er de klar til servering. 2 sider ben med tilbehør var rigeligt til 4 voksne.