Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Chimichurri
Opskrift på chimichurri
Lækker Argentinsk sauce til kød og fisk. Den er nem at lave, og smager skønt hele året rundt både til sommerens grillmad eller til nytårsmenuen.
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
0
minutter
min
Samlet tid
15
minutter
min
Antal
4
personer
Ingredienser
2,5
dl
frisk persille
1
dl
frisk koriander
0,5
dl
frisk oregano
1
skalotteløg
2
fed
hvidløg
1,8
dl
olivenolie
4
spsk
rødvindeddike
1
tsk
chiliflager
,
eller efter smag, kan erstattes af frisk rød chili
½
citron
,
saften heraf
1
tsk
salt
,
eller efter smag
1
tsk
sukker
,
eller efter smag
Peber
,
efter smag
Sådan gør du
De friske krydderurter vaskes grundigt i koldt vand og hakkes derpå fint. Kom dem i en skål.
2,5 dl frisk persille,
1 dl frisk koriander,
0,5 dl frisk oregano
Hvidløgene pilles og rives fint. Skalotteløget pilles og hakkes helt fint. Kom begge dele ned i skålen til krydderurterne.
2 fed hvidløg,
1 skalotteløg
Tilsæt derefter olie, eddike, citronsaft, chili, salt, sukker. Og rør det grundigt sammen.
1,8 dl olivenolie,
4 spsk rødvindeddike,
1 tsk chiliflager,
½ citron,
1 tsk salt,
1 tsk sukker
Smag saucen til med salt, peber, sukker og ekstra eddike hvis det er nødvendig, til man er tilfreds med smagen.
Peber
Lad den gerne trække på køl et par timer inder servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Ernæringsinformation
Serving:
1
person
Kalorier:
450
kcal
Kulhydrater:
10
g
Protein:
3
g
Fedt:
46
g
Mættet fedt:
6
g
Natrium:
640
mg
Kalium:
526
mg
Fibre:
4
g
Sukker:
3
g
A-vitamin:
7100
IU
C-vitamin:
95
mg
Calcium:
115
mg
Jern:
5
mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere