Opskrift på hjemmelavet fløderandFløderand er en klassisk dansk dessert, som er nem at lave selv. Server den som dessert ovenpå et godt måltid mad, og pynt med friske bær eller server med bærcoulis eller anden frugtsauce.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hviletid 2 timert
Samlet tid 2 timert15 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
6bladehusblas
1dlvand
5dlpiskefløde
2tskvaniljepasta, eller kornene fra 2 vaniljestænger
4spskflormelis
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 5 minutter.
Varm 1 dl vand op i en gryde. Vrid husblassen og smelt den i det varme vand under omrøring. Tag vand med husblas af varmen og lad det køle ned til cirka 37 grader.
Pisk fløden i en skål sammen med vanilje og flormelis indtil det bliver til en blød skum. Den må ikke være for stiv, men skal forme bløde toppe når du kører piskeriset igennem.
Vend den afkølede masse med vand og husblas i flødeskummen.
Hæld flødemassen i en randform og stil den i køleskabet i minimum 2 timer for at sætte sig.
Vend fløderanden ud på et fad, og server med friske bær, udskåret frugt eller en bærsauce.