Opskrift på pork belly burnt endsLækre røgede, søde og salte tern af svinekød lavet af brystflæsk. Det er et projekt der tager nogle timer at lave, men resultatet er hele ventetiden værd. Server med dit favorittilbehør og glæd hele familien.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 5 timert
Samlet tid 5 timert15 minuttermin
Antal 8personer
Ingredienser
1,5kgsvinekød, brystflæsk, eller ribbensteg uden skind
Grillen forvarmes til 120 grader. Hvis man bruger en gasgrill. eller en almindelig kulgrill skal der bruges en smokebox eller røgchunks til at lave røg.
Brystflæsket pudses for overskydende fedt og skæres derpå i tern á ca. 4 x 4 cm.
1,5 kg svinekød
Kom stykkerne af brystflæsk i en skål og kom olivenolien ud over. Vend brystflæsket godt rundt, så olien bliver fordelt.
2 spsk olivenolie
Kom derefterrigeligt dry rub efter smag ud over kødet og vend det igen rundt, så rubben bliver godt fordelt.
2 dl dry rub
Placer nu stykkerne afbrystflæk på grillen/smokeren og tilbered dem i ca. 3 timer, til de har fået en fin "bark" af røgen og varmen. Hvis du laver dem på gas eller kulgrill, suppleres der løbende med røgflis til rygeboks (reklamelink), eller røgchunks.
Når der er gået 3 timer kommes stykkerne af brystflæsk i en alubakke. Hæld barbecue sauce over sammen med æblemos, og vend det hele godt rundt. Slut af med at drysse med brun farin og fordel skiver af smør over kødet.