Alle ingredienserne til lagen kommes i en gryde og koges op. Derefter skal lagen køle helt ned inden den til slut hældes over agurkerne. Grunden til at man bruger en kold lage er at man bevarer den dejlige grønne farve og de sprøde i agurkerne.
Agurkerne skylles og skæres derpå i skiver i tynde skiver. Jeg plejer at bruge et mandolinjern sat til at snitte i 3 mm. tykkelse.
Agurkeskiverne placeres i et dørslag, og det fine salt fordeles ud over. Vend derefter skiverne af agurk rundt, så saltet bliver godt fordelt.
Nu skal agurkeskiverne trække i Ca. 15 minutter, så saltet kan trækken en masse væske ud. det er på den måde man får en lækker sprød agurkesalat.
Når agurkeskiverne har trukket med salt, skal de skylles i koldt vand. Masser af koldt vand! Jeg plejer at skylle dem ad flere omgange, så jeg er sikker på at saltet er helt væk.
Kom derefter agurkeskiverne i et passende sylteglas der er skoldet med kogende vand og skyllet med atamon. Hæld den afkølede lage over. Lad dem trække på køl et par dage , hvis du kan vente så længe!