130ghavregryn, finvalset, grovvalset kan også bruges
100gsukker
¼tsksalt
½tskbagepulver
170gsmør, smeltet
1stkvaniljestang, Kornene heraf, eller 2 tsk vaniljepasta eller essens
Sådan gør du
Forvarm ovnen til ovnen til 180 grader.
Start med at forberede fyldet. Stykkerne af æbler og rabarber kommes i en stor skål. Tilsæt sukker, citron samt maizena. Bland det hele godt sammen og lad det trække 5 - 10 minutter.
I mens rabarber og æble trækker, forberedes crumblen.
Mel, havregryn, sukker, salt samt bagepulver kommes i en stor skål og blandes grundigt.
Vaniljekornene røres ud i det smeltede smør. Hæld der efter det smeltede smør sammen med de andre ingredienser. Bland det sammen med en ske til det er smuldrende.
Find et ildfast fad frem. (23x23 cm) For det med bagepapir. Kom ¾ af crumblen i formen og tryk den let sammen. Fordel derefter fyldet ud over, slut af med at drysse den sidste ¼ af crumblen ud over fyldet.
Placer fadet midt i den forvarmede ovn. Bag den i Ca. 50 minutter, eller til crumblen på toppen er gylden og sprød..
Tag fadet ud og lad det køle helt af, før snitterne skæres ud. Der bliver 9 store snitter af portionen, hvis du skærer 3x3 snitter på hver led. Hvis du synes de er for store, kan du lave 12 mindre snitter ved at skære 4x4 på hvert led.