Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Adskil bladene når du lægger dem i vandet, så undgår du de klumper for meget sammen.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Riv skallen af citronen og pres saften ud. Du skal bruge 1 spsk revet citronskal og 2 spsk citronsaft.
Kom 2 spsk rabarbersaft i en gryde og varm op. Vrid husblassen i hænderne og smelt den i gryden med den lune rabarbersaft. Rør hele tiden i saften indtil alle husblasklumper er helt opløst. Tag gryden af varmen. Bland herefter resten af rabarbersaften, rabarbersirup samt citronskal og -saft i gryden.
Bland forsigtigt saft/husblasblandingen i æggesnapsen. Undgå at slå for meget luft ud af massen.
Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt flødeskummen med resten. Undgå igen at slå for meget luft ud af fromagemassen.
Kom fromagen på glas eller i en serveringsskål, og sæt fromagen på køl i 2 timer inden du laver geleen.
Rabarbergele
Læg husblas i koldt vand i 5 minutter.
Lun 2 spsk af rabarbersaften i en gryde, og vrid og tilsæt herefter husblassen. Smelt husblassen til den er helt opløst og tag herefter gryden af varmen.
Tilsæt resten af rabarbersaften, og lad den køle let af.
Fordel geleen på fromagerne. Hæld den over bagsiden af en ske når du hælder den på, for at undgå at den ødelægger fromagen.
Sæt de færdige rabarberfromager på køl 1 times tid eller indtil geleen har sat sig.