Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
Tilsæt kornene fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang, mælk og fløde og rør godt sammen.
Varm nu ismassen op så den legeres. Den skal varmes op under omrøring til 82 grader.
Når massen når 82 grades tages den af varmen. Hæld ismassen i en plastbeholder og sæt den i køleskabet til den er helt hold. Det tager 3-4 timer, men du kan med fordel lade den stå til næste dag (lad bare den tomme vaniljestang ligge i og give smag).
Når ismassen er kold skal den køres på ismaskinen til den har soft ice-konsistens. På vores ismaskine tager det 45-60 minutter. Når den er ved at være klar laves dalgonaskummet.
Dalgonaskum
Kom alle ingredienserne til dalgonaskum i en skål, og pisk med en håndmixer til det bliver til en tyk skum. Den skal være pisket så meget at den kan holde formen, og får bløde toppe når du kører piskeriset igennem den.
Samling
Kom din vaniljeis på glas. Fyld dem cirka med 3/4 vaniljeis, og top med 1/4 dalgonaskum. Rør rundt i isen med enden af en ske, så du laver en swirvel rundt i isen og blander skummet med vaniljeisen. Skummet er meget bittert i sig selv, så det smager bedst hvis det bliver blandet lidt med vaniljeis, den må dog gerne være mest brun i toppen af glasset.Alternativt kan du komme vaniljeisen i en stor plastbøtte og dalgonaskummet ovenpå, og igen røre lidt rundt i overfladen med enden af en ske for at blande vaniljeis og dalgonaskum. Denne måde er hvis du vil servere din is i kugler og ikke i portionsglas.
Kom herefter isen i fryseren til den har sat sig helt. Det tager omkring 2 timer.