Opskrift på 3 2 1 spareribsSmørmøre kamben og med smag af røg og bbq sauce. Server dem med grillede majskolber, bagte kartofler og coleslaw eller dit favorittilbehør.
Start med at fjerne hinden der sidder bag på kambenene. Man løsner den i den ene ende og trækker lige op. Det kan være en fordel at bruge en klud for bedre at kunne holde fat i hinden.
6 sider ferske kamben
Nu er kambenene klar til at blive drysset med dry rub. Det fordeles i et tyndt lag på både kødside og benside.
4 dl dry rub
Forvarm din grill til 110 grader.Her i opskriften er der brugt en træpillegrill, men her er et par tips du kan bruge hvis du fyrer med gas eller kul.Grillen skal være sat op til indirekte varme. 6 sider kambenfylder meget, så køb en holder til spareribs, det sparer lidt på pladsen.- Hvis du laver spareribs på kuglegrill, så vil jeg anbefale at du kommer en grillbakke med vand under benene. Det er med til at beskytte benene mod den direkte varme. Køb briketter af høj kvalitet, de brænder længere, så du skal ikke fylde efter så tit. Det er vigtigt at de kul du fylder efter med, er er helt glødet op, så de ikke skal tænde op i grillen. Prøv at ramme en konstant temperatur, og fyld også efter med vand hvis nødvendigt.- Hvis du laver spareribs på gasgrill, så er du godt hjulpet på vej af, at det er nemmere at holde en konstant temperatur uden at skulle "tanke op" med kul. Her skal du også tænde op i den ene side, eller begge hvis du har en stor grill.- Hvis du laver spareribs på træpillegrill, så er du heldig. Her er det nemt at styre temperaturen og røgen kommer af sig selv, når pillerne forbrændes.
Nu er kambenene i princippet klar til grillen. De kan grilles med det samme, eller man kan gøre som beskrevet herunder.Hvis man har tiden, så kan man med fordel vakuumpakke benene og lade dem marinere et døgn på køl. Så trækker smagen af krydderierne rigtigt ind i kødet. Hvis man ikke har en vakuumpakker, så er det helt fint at pakke dem i film eller folie.
3 - Nu skal benene på grillen og have røg og varme i 3 timer. Sørg for at justere varme og røg undervejs som nødvendigt. Gå efter 110-120 grader. Husk bensiden ned hvis du ikke bruger en holder.
2 - Efter der er gået 3 timer skal benene pakkes i folie, gerne 2 lag. Kom en klat smør samt en sjat øl eller æblejuice i sammen med benene, Nu skal de igen på grillen, denne gang med kødsiden ned i 2 timer.
100 g smør, 2 dl øl
1 - Benene pakkes ud af folien og kommes på grillen igen, bensiden ned. Temperaturen på grillen kan hæves en smule til Ca. 130 - 140 grader. De sidste 20 - 30 minutter påføres barbecuesovs. Pensel benene med barbecuesovs ad flere omgange. Lad det sidste lag boble godt op i varmen.
6 dl barbecuesovs
Nu er de perfekte 3-2-1 spareribs klar til servering. Velbekomme.