Start med at opløse gæren i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker og grahamsmel og rør sammen på røremaskinen. Herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er fast og jævn. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dejen må ikke blive tør. Når dejen er sammenhængende, skæres det bløde smør i tern, og æltes ind i dejen. Ælt til alt smørret er optaget i dejen. Herefter skal dejen hvile overdækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Forbered imens revet gulerod, og vej solsikkekerner af. Efter en time ligges dejen på et meldrysset bord, og der laves en fordybning i midten af dejen. I fordybningen lægges æg, gulerødder og solsikkekerner. Herefter foldes siderne af dejen ind over midten. Jeg brugte to metalspartler. Bliv ved med at folde og hakke dejen sammen med spartlerne indtil dejen er ensartet og fyldet er godt fordelt i dejen.
Del dejen i 8 lige store dele og placer de 8 stykker på en bageplade. De behøver ikke være helt runde som boller, men må gerne være lidt rustikke.
Lad herefter bruddene efterhæve i 1 time i mens du varmer ovnen op. Bag herefter bruddene ved 225 grader i ca. 15 min.
Lad gulerodsbollerne køle af på en rist og server for din familie.