Opskrift på cookies med chokoladeSprøde småkager med en chewy midte. Hjemmebagte småkager med chokoladestykker, som er perfekte til eftermiddagskaffen eller til et glas mælk. Både børn og voksne vil elske dem.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 18stk
Ingredienser
150gsmør, blødt
135gsukker
100gbrun farin
1stangvanilje
1æg
180ghvedemel
1tsknatron
1tskbagepulver
½tsksalt
100gmørk chokolade
Sådan gør du
Pisk blødt smør, sukker, brun farin og kornene fra vaniljestangen godt sammen.
150 g smør, 135 g sukker, 100 g brun farin, 1 stang vanilje
Tilsæt herefter æg, og pisk godt igen.
1 æg
Bland mel, natron, bagepulver og salt sammen, og rør det i dejen.
180 g hvedemel, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, ½ tsk salt
Hak chokoladen groft og til dejen. Rør dejen til den er ensartet og chokoladen er fordelt.
100 g mørk chokolade
Du kan med fordel sætte dejen i køleskabet 1 times tid. Så bliver den nemmere at arbejde med, men du kan også sagtens gå videre med det samme.
Tænd ovnen på 175 grader
Tril dejen til kugler. Brug 1 spsk. dej pr kugle. Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være god plads imellem dem, da de flyder ud under bagningen.
Bag kagerne ved 175 grader i 12-15 min. og lad kagerne køle af på bagepladen, og flyt dem så til en rist.