Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder opskrift
Opskrift på krebinetter med stuvede ærter og gulerødderDen klassiske danske ret krebinetter eller karbonader som de også kaldes og så med stuvede grøntsager. Vi spiser det med kogte kartofler til. Det er en skøn ret som hele familien elsker.
Find en stor skål frem og kom fars samt kapers og væsken fra glasset i. Ælt farsen grundigt sammen og form 4 krebinetter. Find en pande frem og varm olivenolie op. Imellemtiden paneres krebinetterne, først vendes de i sammenpisket æg og så i rasp. Så skal de på den varme pande og steges ved middelvarme ca. 10-15 min. på hver side.
I mens krebinetterne steger på panden så kan man lave tilbehøret. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og får et kort opkog så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel varme og kom melet i mens du pisker, til det bliver en jævn masse. Lad det stege ved svag varme i ca. 1 min imens der piskes.
Tilsæt gradvist mælken imens der bliver pisket. Fortsæt med at tilføje vand til saucen til den har den ønskede konsistens. Kom bouillonterningen i sammen med den revne muskatnød og ærter og gulerødder. Lad det simre ca. 5 min, husk at røre så det ikke brænder på. Slut af med at komme persille i og smag til med salt og peber.