Opskrift på Fransk løgsuppe med ostebrødNem og lækker løgsuppe der har sin oprindelse i Frankrig. Suppen serveres med tynde skiver ostebrød, som er flutes med ost på toppen der bliver gratineret i ovnen mens de ligger i suppen. Du kan servere suppen som forret eller hovedret.
Løgene pilles og deles i halve og skæres i tynde skiver. - Dette gøres nemt på et mandolinjern og jeg plejer at skære den i 3 mm.
1 ½ kg løg
Varm smør og olie i en stor gryde tilsæt løgene og steg dem ved middel varme i ca. 10 minutter, eller til de begynder at blive gyldne.
40 g smør, 1 ½ kg løg, 1 spsk olivenolie
Tilsæt hakket hvidløg, sukker samt timian og steg det videre ved middel varme i ca. 25 min. under omrøring til løgene er blevet godt brunede af, dog uden at brænde på.
Kom cognac i suppen og smag den til med salt og peber som det sidste.
1 spsk cognac, Salt, Peber
Hæld suppen i forvarmede skåle. Skær flutet i skiver. Placer en skive flutes i suppen, drys med ost og placer den under grillen i ovnen til osten er smeltet. Server med det samme. Alternativt tage skiver af flutes og drysses med ost. Grill dem i ovnen til osten er blevet gylden og server dem ved siden af suppen.