Opskrift på den bedste spaghetti med kødsovsDette er en skøn og børnevenlig kødsovs med pølser. Den serveres med spaghetti, og er opfundet af Onkel Kim, deraf navnet. Det er en nem aftensmadsret som hele familien elsker herhjemme, og derfor er den også tit på madplanen.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
½dlolivenolie
500ghakket oksekød
2løg
1dåsehakkede tomater
1glaschampignoner i skiver, inklusiv saften fra glasset
1glaspølser, (glas) andre kan også bruges.
4dlketchup, Heinz
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Serveres med:
400gspaghetti
50gparmesan
Sådan gør du
Find en stor gryde frem og opvarm olivenolien, hak løgene og steg dem i olien ved middel varme til de er blevet bløde og klare.
Tilsæt oksekødet og steg det igennem med løgene i ca. 5 min. Tilsæt de hakkede tomater, champignoner samt væske fra glasset og ketchup.
Lad det hele simre ved svag varme i ca. en halv time. Skær pølserne i skiver på ca. 1 cm, og lad dem simre med de sidste 10 min. Smag til med salt og peber, og eventuelt lidt sukker hvis den er for syrlig.
I mens sovsen simrer, koges spaghetti efter anvisningen på pakken.
Server friskkogt spaghetti med kødsovs og friskrevet parmesan.
Noter
Smag eventuelt til med en smule sukker til sidst hvis smagen er meget syrlig. Ketchuppen giver en masse syre til retten, som kan rundes af med lidt sukker.
Kog kødsovsen i trykkogeren hvis du har travlt. Giv den 15 minutter uden pølserne og kog den derefter 10 minutter med pølserne som opskrifter beskriver. Så kan du lave lækker kødsovs på max 30 minutter.
Gem bare resterne til dagen efter, de kan sagtens varmes op igen. Alternativt kan du fryse resterne ned til hurtig aftensmad en anden dag på et senere tidspunkt.