Nem opskrift på Mormors sommer-kartofler med olie og eddikedressing. Det er nok den mest simple kartoffelsalat, men den smager intet mindre end fantastisk. Brug gerne nye kartofler hvis du har det, men uanset hvilke kartofler du bruger smager den skønt!
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler, kogte og kolde, gerne små nye kartofler fra haven
4spsksukker
4spskvand, varmt
1/2dleddike
1dlolivenolie
1rødløg, hakket
1dlfrisk persille, finthakket
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Kartoflerne koges på forhånd i saltet vand til de er møre. Herefter pilles de og køler helt ned inden de skæres i tern eller bruges hele i salaten hvis de er små.
Bland sukker og vand i en skål og rør til sukkeret er opløst.
Tilsæt eddike, olie samt det hakkede rødløg og frisk hakket persille.
Rør det sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Tilsæt kartoflerne og bland det hele godt sammen, lad det trække i køleskabet i en times tid eller til det er spisetid.