Opskrift på limoncelloEn lækker og frisk Italiensk citronlikør med en sød/syrlig smag. De serveres i små glas med en isterning i, og er dejlig på en varm sommerdag. Den tager noget tid at lave, men det er ventetiden værd.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 7 daysd
Modningstid 21 daysd
Samlet tid 28 daysd15 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
15citroner, øko
75clvodka
350gsukker
½dlvand
Sådan gør du
Citronerne skylles grundigt i koldt vand.
15 citroner
Nu skal man have skrallen af citronerne. Det er meget vigtigt at man tager et tyndt lag af, så man undgår det hvide i skallen. Det hvide meget bittert, og den smag skal man helst ikke have med i den færdige limoncello. - Her kan med fordel anvendes en tyndskræller, den kan købes online og i isenkræmmerforretning.
Kom citronskallerne i en beholder og hæld vodkaen over. Kom låg på beholderen og stil den på køl. Nu skal det trække på køl i en uge. Ryst beholderen et par gange i løbet af ugen.
Efter en uge på køl skulle skallerne gerne begynde at miste farven. Hæld det hele igennem en finmasket si eller et klæde for at få urenhederne ud. - Citronskallerne kan man gemme og kandisere, eller tørre dem og lave citronpeber.
Når skallerne er siet fra, står man tilbage med vodka med citronsmag, men for at trylle det om til en likør skal det blandes med sukkerlage.
Kom vand og sukker i en gryde og varm det op til det begynder at simre. Sluk for varmen, og lad lagen køle ned.
350 g sukker, ½ dl vand
Når lagen er kølet ned, hældes den over i beholderen med vodkaen og låget kommes på glasset igen. Ryst det grundigt, eller rør rundt med en ske så sukkerlagen bliver blandet godt med vodkaen med citronsmag.
Nu kan limoncelloen hældes på flasker, men før den er helt færdig, så er det en god ide at lade den stå og modne på køl i ca. 3 uger inden den drikkes.