2dlsoltørret tomater i olie, afdryppet og skåret i fine tern
3spskkapers, afdryppet
5dlpiskefløde
Krydderier:
1 1/2tsktørret oregano
1 1/2tsktørret basilikum
1tskpaprika
1dlfrisk basilikum, skåret fint
salt
peber
Panering:
2æg, til panering
rasp, til panering
Sådan gør du
Mørbraden pudses af for sener og fedt. Skær den ud i bøffer på ca. 3 cm og bank dem ud til ca. 1 cm i tykkelsen.
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken og og kom rasp i en anden.
Varm en stor pande frem, kom olie i og varm den op til middel varme.
Vend mørbradbøfferne i æg og dernæst rasp. Steg dem på panden til de er gyldne og sprøde på begge sider. Tag dem af og stil dem til siden.
På samme pande tilsættes nu bacontern. Steg dem gyldne ved middelvarme. Tilsæt dernæst skalotteløg samt hvidløg og steg det yderligere et par minutter. Kom tørret baslikum, oregano samt paprika på panden og vend det rundt.
Kom champignonskiverne på panden og steg dem med ved middelvarme i ca. 5 minutter.
Kom de soltørrede tomater, frisk basilikum samt fløden og kapers i. Smag til med salt og peber. Lad det koge op og skru ned for varmen. Kom mørbradbøfferne tilbage i saucen og lad dem boble med til saucen er jævnet en smule.
Når retten er varmet igennem og saucen er jævnet, drysses der med frisk basilikum og retten serveres direkte i panden. Spis det sammen med en grøn salat og et godt flutes.