300gbroccolini, kan erstattes af broccoli eller grønne asparges
Sådan gør du
Olivenolie hældes i en gryde og hakket hvidløg tilsættes mens olien varmes op. Lad det stege ca. 1 minut. Piskefløde og bouillon, samt saften fra 1/2 citron tilsættes. Bring det i kog. Når flødesaucen koger skrues der ned, og så skal den stå og koge lidt ind. Saucen smages til med salt og peber.
Bring en gryde med vand og en smule salt i kog, kom broccolini i vandet og lad det koge et 1 - 2 minutter. Hæld vandet fra, og kom koldt vand over. Lad dem køle helt ned. Hæld vandet fra, skær dem i passende stykker og stil dem til siden.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Mens pastaen koges forberedes resten af retten.
Baconen ristes gylden på en pande. Champignonskiverne tilsættes til baconen og det hele ristes Ca. 10 min. Tilsæt herefter saften fra en 1/2 citron samt broccolinien. Persillen hakkes fint og tilsættes til panden. Smag det til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
Den Frisk kogte pasta tilsættes til panden med svampe, bacon og broccolini. Flødesaucen hældes henover og det hele blandes sammen, varm retten igennem på panden. Der kan tilsættes en smule af vandet fra pastaen hvis saucen bliver for tyk. Retten er nu klar til servering.