10skiverparmaskinke, kan erstattes af jamón eller prosciutto
1pkbutterdej, du kan også lave din egen
2æggeblommer
2spskolie
2spsksmør
Salt
Peber
Sådan gør du
Mørbrad:
Bind begge stykker mørbrad op med madsnor, så de holder deres form under stegningen. Man kan alternativt rulle dem stramt i film og lægge dem på køl til dagen efter, så holder de også deres form bedre. Inden stegning krydres de med salt og peber.
Varm olien op på en pande, tilføj et knust fed hvidløg og en spsk. frisk rosmarin. Brun nu hvert stykke mørbrad af på alle sider ved meget høj varme også i enderne. Det burde tage 40 -60 sek. på hver side. Man skal helst undgå at mørbraden bliver tilberedt for meget.
Når de er brunet af stilles de i køleskabet til afkøling. Når mørbradstykkerne er kølet af fjernes madsnoren og de smøres de ind i dijonsennep.
Når mørbraden køler af tilberedes svampene.
Duxelles (Svampeblanding):
Varm smør op på en pande og tilsæt de hakkede svampe samt skalotteløg og 1 spsk. finthakket rosmarin. Tilbered nu blandingen ved middelvarme til alt væde er fordampet. Smag til med salt og peber. Det er meget vigtigt at alt væde er helt fordampet. Når det er færdigt kommes det over på en tallerken og køler af.
Samling af Wellington:
Forvarm ovnen til 200 grader. Varm bagepladen i ovnen.
Nu skal man til at samle sin Beef Wellington. Placer et stykke madlavningsfilm på bordet, det skal være stort nok til at man kan rulle det op.
På filmen placeres 4 stykker parmaskinke med lidt overlap og et stykke i toppen på den anden led. Smør nu halvdelen af den afkølede svampeblanding (Duxelles) ud over skinken i en jævnt lag.
Kom den ene mørbrad på nederst og rul dernæst filmen med skinke og svampe stramt om mørbraden. Stil den på køl en halv time. Gentag processen for den anden mørbrad.
Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir og del den i 2 stykker. Tag mørbraden ud af køleskabet, rul den ud af filmen og placer den midt på det ene stykker butterdej. Pensl med æggeblomme rundt om mørbraden. Placer den anden del at butterdejen over mørbraden som et låg, og tryk den ned med en gaffel rundt i kanten så den lukker helt tæt.
Pensl med æggeblomme over det hele og rids et mønster evt. med en gaffel eller en kniv, dog uden skære igennem dejen. Gentag processen for den anden mørbrad.
Bagetid:
Træk bagepapiret med de to butterdejspakker over på den forvarmede bageplade og placer den midt i ovnen. Nu skal de bages ved 200 grader i 20 - 25 minutter, eller til de har en kernetemperatur på 56 grader og er gyldne i overfladen. Tag dem ud af ovnen og lad dem stå og trække i 15 - 20 minutter inden de skæres ud og serveres.