Opskrift på hjemmelavede æbleskiverDen bedste opskrift på luftige og smagfulde gammeldags æbleskiver med kærnemælk. Server de lune æbleskiver med flormelis og syltetøj og gerne med et godt glas gløgg til.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 50 minuttermin
Køleskab 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 30stk
Ingredienser
Dej:
3æg, delt i blommer og hvider
4dlkærnemælk
240ghvedemel
1tsknatron
1spsksukker
1knspsalt
1tskcitronskal
1tskkardemomme
Fyld (kan undlades):
2stkæbler, i små tern
Til stegning:
20gsmør
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne til dejen - UNDTAGET ÆGGEHVIDERNE - i en blender, og blend indtil dejen har en jævn konsistens. Stil dejen på køl i 30 minutter.
Pisk herefter æggehviderne stive, og fold dem i dejen uden at slå for meget luft ud af dem.
Varm en æbleskivepande op. Den skal stå på middel varme, og være godt gennemvarm inden du går i gang med bagningen.
Smelt først en lille smule smør i hvert hul og fyld herefter hullerne op med dej. Når du har fået dej i alle hullerne, skal æbleskiverne vendes. Vend dem først en kvart omgang, og når du er nået hele vejen rundt, skal du vende dem den sidste kvarte omgang så de lukkes og bliver helt runde. Hvis du ikke har fyldt nok dej i, kan du efterfylde dem lidt inden du vender den sidste kvarte omgang, men det burde ikke være nødvendigt. Det er også her du kan komme et par æbletern inden i æbleskiverne hvis du har lyst.
Herefter bages æbleskiverne færdig mens de vendes jævnligt. Det tager ca 5 minutter ved middel varme.
Tag æbleskiverne af panden og læg dem i et fad. Dæk dem med staniol og hold dem varme i ovnen ved 50 grader mens du bager resten.
Når alle æbleskiverne er bagt, drysses de med flormelis og serveres med din yndlingsmarmelade.