Opskrift på bastogne kiksSprøde småkager med varme krydderier, der passer perfekt til jul mens som sagtens kan spises hele året rundt hvis du spørger os.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hviletid 2 timert
Samlet tid 2 timert45 minuttermin
Antal 20småkager
Ingredienser
50gmørk sirup
50gbrun farin
50gsmør, stuetemperatur
125ghvedemel
½tskbagepulver
Krydderier:
½tskstødt ingefær
½tskstødt kardemomme
1tskstødt kanel
½stangvanilje
1knspsalt
Sådan gør du
Bland brun farin og sirup sammen i en skål, og pisk det bløde smør i.
50 g mørk sirup, 50 g brun farin, 50 g smør
Flæsk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
½ stang vanilje
Kom mel, bagepulver, vaniljekorn samt de øvrige krydderier i skålen sammen med de andre ingredienser og ælt det grundigt sammen til en jævn sammenhængende masse. Stil dejen på køl et par timer eller til dagen efter.
125 g hvedemel, ½ tsk bagepulver, ½ tsk stødt ingefær, ½ tsk stødt kardemomme, 1 tsk stødt kanel, 1 knsp salt
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Del dejen i 2 lige store klumper, og rul den til pølser med en diameter på 1,5 cm. Tryk pølserne flade og rids dem med en gaffel, så de bliver lidt revne i overfladen. Skær dem i stykker på 4-5 cm i længden og overfør dem til en bageplade beklædt med bagepapir.
Placer bagepladen midt i ovnen og bag småakgerne i 10 - 12 minutter. Overfør dem til en rist så de kan køle af.
Server de lækre småkager med en god kop kaffe eller til julehygge med familien.