Opskrift på ølkageDen klassiske ølkage er en julekage med masser af krydderier og øl som eneste væske i dejen. Det er en kage der er både nem og billig at lave, og så smager den virkelig godt. Når kagen er kølet ned skæres den i skiver og spises med koldt smør.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet15 minuttermin
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 8personer
Ingredienser
500ghvedemel
400gbrun farin
2tsknatron
2tskstødt kanel
1tskstødte nelliker
1tskstødt ingefær
1/2tskallehånde
33cløl, Mørk øl eller nisseøl
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader.
Bland alle tørre ingredienser godt sammen i en skål. Tilsæt øl og bland til en ensartet masse.
Smør en brødform og kom dejen i.
Bag kagen midt i ovnen i 60-75 minutter. Tjek med en gaffel eller en kødnål om kagen er færdigbagt. Du kan komme staniol over kagen de sidste 30 minutter for at undgå at den bliver for mørk på toppen.
Når kagen er færdigbagt skal den køle af 5-10 minutter i formen inden den vendes ud og køler ned på en rist.