Opskrift på nemme karrykoteletter med æble, bacon og masser af karrysovs
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4dlbasmatiris, koges efter anvisningerne på posen
3spskolivenolie
4svinekoteletter, gerne nakkekoteletter, delt i halve
200gbacon, gerne hjemmerøget, eller en god købe-bacon skåret i tern
2løg, eller 10 stk skalotteløg, i fine tern
2æbler
4dlcreme fraiche, 18 - 38 %
1,5spskkarry, eller efter smag, gerne en god stærk blanding
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
RIGELIGT karry brændes af i en pande med olie ved middel varme i et par minutter. De halverede koteletter brunes heri. Der tilsættes 4 dl creme fraiche og det småsnurrer ca. 10 min. heri.
Samtidig ristes ved middel varme ca. 200 g. bacontern på en anden pande. Når de er færdige og gyldne, steges to store løg eller en passende stak skalotteløg, eller en blanding af de to i stedet.
Efter en passende tid, ca. 10 - 15 minutter tilsættes 2 æbler skåret i tern til løgene. Læg evt. låg/staniol på panden. Der må til sidst gerne være lidt bid i æblerne.
Til sidst roder man rundt i koteletterne, så "sovsen" er jævnt fordelt, Løg og æbler hældes over koteletterne og til sidst baconternene. Der saltes og pebres løbende. Man kunne evt. visuelt pynte med lidt skåret forårsløg for det grønne om at gøre.
Server med ris og hertil øl efter smag. Velbekomme!