Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Risengrød
Opskrift på klassisk risengrød til de kolde vinterdage eller til jul
Tilb. tid
1
time
t
Antal
3
portioner
Ingredienser
2
dl
vand
2
dl
grødris
1/2
tsk
salt
1
l
sødmælk
Sådan gør du
Bring vand i kog i en tykbundet gryde. Når vandet koger, tilsættes ris og salt, og lad det koge i 2 min under omrøring.
Tilsæt herefter mælk og kog op igen mens du fortsat rører i gryden. Når det koger skrues ned på laveste blus, og der lægges låg på gryden.
Rør rundt i gryden jævnligt så det ikke brænder på. Lad grøden koge i ca. 40-50 min alt efter hvilken konsistens du bedst kan lide.
Når grøden har den ønskede konsistens, spises den med kanelsukker og smørklat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Ernæringsinformation
Serving:
1
portion
Kalorier:
410
kcal
Kulhydrater:
69
g
Protein:
16
g
Fedt:
7
g
Mættet fedt:
4
g
Kolesterol:
27
mg
Natrium:
551
mg
Kalium:
543
mg
Fibre:
1
g
Sukker:
17
g
A-vitamin:
340
IU
C-vitamin:
1
mg
Calcium:
419
mg
Jern:
1
mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere