Opskrift på flødekartoflerNemt og helt klassisk kartoffelfad med masser af god smag. Perfekt at servere til frikadeller, hamburgerryg eller rigtig mange andre kødretter.
1knspstødt muskatnød, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver á ca. 3 - 4 mm. Jeg har brugt et mandolinjern, bare for at gøre det nemt. Stil dem til siden når du er færdig.
Pil løget og skær det i tynde skiver, brug igen et mandolinjern hvis du har et.
Kom fløde, sødmælk, salt, peber , hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt timian i en stor gryde og bring det langsomt i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme i ca. 5 minutter, så der trækker smag ud af krydderierne. Tilsæt derefter kartoffelskiverne, og lad dem simre med ved svag varme i ca. 10 minutter.
Hæld hele herligheden op i et ildfast fad (23x23x6 cm) og stil det midt i en forvarmet ovn ved 190 grader. Nu skal det stå i ovnen i ca. 60 minutter eller til det er blevet lækkert gyldent i overfladen og kartoflerne er møre. Man kan lige stikke i dem med en kniv og vurdere om de skal have lidt længere.