Opskrift på sprøde kartofler i ovnNem Metode til de bedste ovnkartofler du kan forestille dig. Lækre sprøde og knasende kartofler, som passer perfekt som tilbehør til de fleste kødretter. Du kan ikke stoppe igen når du først har smagt dem, så lav rigeligt!
1spskfrisk oregano, finthakket, kan erstattes af halv mængde tørret
2spskfrisk rosmarin, finthakket, kan erstattes af halv mængde tørret
Sådan gør du
Krydderolie
Kom olien i en pande og varm den op til middel varme. Tilsæt hvidløg og rosmarin samt oregano. Lad det stege et par minutter eller til hvidløget er blevet gyldent. Hæld det igennem en si. Gem både olie og ristede krydderier.
Varm vandet op i en gryde til det koger, tilsæt salt, bagepulver og til sidst kartoflerne.
2,5 l vand, 30 g salt, 1 tsk bagepulver
Kog nu kartoflerne til de er møre, det burde tage omkring 10 minutter. Hæld vandet fra gryden og lad dem stå et par minutter og dampe af.
Kom kartoflerne over i en skål. Hæld krydderolien, salt og peber over. Ryst dem godt rundt, så de bliver lidt opløste og snaskede i overfladen.
1 tsk salt, Peber
Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir og fordel dem godt ud.
Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn og giv dem 50 - 60 minutter, vend dem løbende undervejs (4 -5 gange), så de bliver helt gyldne og lækre sprøde på alle sider.
Når de er færdige, tages de ud og kommes i en skål. Hæld de gemte ristede krydderurter samt persille over og vend rundt i kartoflerne.
1 spsk frisk persille
Server med det samme.
Noter
Opbevaring: Kartoflerne er mest sprøde hvis de spises med det samme. Du kan sagtens gemme dem til dagen efter i køleskabet, men så vil de være bløde. Vores anbefaling er derfor at spise dem med det samme, og når du først kommer i gang, er det ikke nogen svær opgave.