5dlfond, Kalve eller okse. Det er også fint med en bouillonterning eller FOND "DU CHEF" fra Knorr eller lignende. En terning plus 0,5 liter vand, så er man kørende!
Smelt en spsk. smør i en gryde, tilsæt skalotteløg, hvidløg og rosmarin og steg det ved svag varme til løgene bliver klare og bløde uden at blive brune.
Tilsæt dernæst balsamicoeddike samt rødvin, og kog det ved svag varme til det bliver lidt tykt i konsistensen.
Kom portvinen i, og reducer det igen ved svag varme til det er kogt ind til 1/3.
Tilsæt derefter fond samt gastrik og reducer det det til 2/3 dele. Når det er kogt ind, hældes det igennem en si. Urterne smides ud, og selve saucen kommes tilbage i gryden.
Bring saucen i kog og monter herefter saucen med 100 g. koldt smør (Smørret skæres ud i mindre tern og piskes i saucen). Smag til med salt og peber samt sukker.
Saucen kan herefter jævnes hvis man ønsker en tykkere konsistens.