Opskrift på cookies i airfryerSprøde småkager med en chewy midte. Hjemmebagte småkager med chokoladestykker lavet i airfryer. Hvis du stiller dejen i køleskabet, er det altid nemt at lave et par hurtige cookies.
Pisk blødt smør, sukker, brun farin og kornene fra vaniljestangen rigtig godt sammen med en håndmixer eller en røremaskine med piskeris.
150 g smør, 135 g sukker, 100 g brun farin, 1 stang vanilje
Tilsæt herefter æg, og pisk godt igen.
1 æg
Bland mel, natron, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
180 g hvedemel, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, ½ tsk salt
Hak chokoladen groft og tilsæt den til dejen. Rør dejen til den er ensartet og chokoladen er nogenlunde jævnt fordelt.
100 g mørk chokolade
Du kan med fordel sætte dejen i køleskabet 1 times tid. Så bliver den nemmere at arbejde med, men du kan også sagtens gå videre med det samme.
Tril dejen til kugler. Brug cirka 1 spsk. dej pr kugle. Sæt kuglerne på bundristen i bunden af din airfryer. Den skal være beklædt med bagepapir, og det er en god ide at folde papiret omkring risten, så det ikke flyver op under tilberedningen. Der skal være god plads imellem kuglerne, så lave kun 3-4 stk af gangen. Tryk dejkuglerne let flade inden du sætter skuffen ind i airfryeren.
Giv kagerne 160 grader i 9 minutter (Indstilling Airfryer). Herefter skal de køle ned indtil de er faste nok til at flytte til en rist. Lad være med at flyt dem med det samme, så går de i stykker, de skal lige have love til at blive faste.
OBS: Alle airfryere varmer forskelligt, så bruger du en anden model skal du måske justere tiden lidt. Vi bruger vores Cosori Dualblaze (reklamelink), og her passer det perfekt med 160 grader i 9 minutter.